Temerarii

Home > Temerarii

Temerarii

piticaÎn cadrul unităţii de temerari, activităţile joacă un rol fundamental, datorită nevoii principale a temerarilor de a descoperi lumea singuri, a dobândi noi abilităţi si a „testa marea cu degetul”.

Astfel, o gamă de activităţi bine gândită şi adaptată nevoilor temerarilor, este deseori sursa motivaţională principală a temerarilor, şi asigură un progres personal substanţial, pe care liderul de unitate îl poate remarca atât pe termen scurt cât si pe termen lung. Totodată, membrii motivaţi fiind „cea mai bună reclamă”, activităţile de succes sunt şi un factor de creştere important pentru unitate şi centru local.

De exemplu, un camp de vară reuşit, un hike cu provocări peste măsura aşteptărilor participanţilor sau un proiect social ori spiritual cu impact personal crescut, nu produc doar un efect la nivelul temerarilor şi a liderilor, care simt succesul activităţii mult timp după ce aceasta s-a încheiat.

Reprezintă şi una din cele mai bune metode de promovare, deoarece atât la nivel de copii cât şi de părinţi, aspectele şi rezultatele pozitive ale activităţii sunt rapid diseminate în cadrul reţelelor sociale ale fiecăruia.

Sursa: Ghidul Liderului de Temerari